Food

De Blije Italiaan
                              
Zaterdag zijn wij namens Alisha's en Raweena's (vriendin) verjaardag gaan eten bij Happy Italy op locatie zuid, bij Pathe De Kuip. Dit is een nieuwe locatie.  Ik had al eerder bij Happy Italy gegeten op Binnenrotte. Maar Alisha nog niet. Toen wij daar aankwamen, stond er een lange rij. Dat is meestal wel zo, als je bij de Happy Italy gaat eten. Dan sta je altijd een kwartier buiten voor beschikbare plekken. De rij trok snel weg. Ik moet zeggen dat ik het binnen heel mooi vond. Deze locatie was veel groter dan die bij Binnenrotte. Het zag er ook levendiger uit. 
Toen wij eenmaal aan tafel zaten met 6 man, kregen wij een menukaart, je kon kiezen uit pasta, pizza, antipasta, broodjes, salades en gebakjes. Ook hebben zij de bekende: Nutella Pizza. Dit wilde ik wel proberen, maar het kwam er niet van. We bestelden allemaal pasta. Ik wist al meteen voor welke pasta ik ging: Pollo e Funghi, dit is pasta met Roomsaus, Champignons en Kip (heerlijk). Twee anderen namen hetzelfde als mij, de anderen drie namen La Carbonara (Dit was met kaas, ei en spek) en Tutto Pesce (tomatensaus, tonijn, garnalen en kappertjes). Medewerkers kwamen vrij snel met onze bestelling aanlopen. het lijkt wel alsof de porties elke keer groter worden. Maar dat maakte mij niets uit, want ik had ontzettende trek en de anderen ook. 


Helaas konden wij de pasta niet op en hebben we deze meegenomen, Ik moet zeggen dat er bij mij teveel roomsaus was toegevoegd, op een gegeven moment werd ik daar misselijk van. Maar het bleef heerlijk. Alisha vond haar pasta niet zo lekker en zat al meteen vol. Na het eten ben ik nog op locatie gaan rondkijken, Het zag er goed uit met decoratie van pasta-.  olijf-, en nutellapotten, zij hadden ook natuurlijk de leukste quotes.

Als je naar de toilet ging, zag je ook een ballenbak speciaal voor kinderen. De locatie heeft een levendige sfeer en ik denk dat zij daarmee hun doel bereiken. Heel Italiaans, maar ook heel Westers. Ooh en wat een gastvrijheid, Heel klasse!! Iedereen begroette je waar je ook stond, Toen ik naar de toilet ging kreeg ik zeker wel 3 keer een vriendelijke begroeting, maar ook toen wij weggingen werd er van alle kanten gedag gezegd. 

De ervaring was zoals ik al eerder aangaf heel levendig en  lekker. Een bezoekje hier is zeker voor herhaling vatbaar en een aanrader.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
De leukste Bakery's

Wij zijn dol op cupcakes en andere zoetigheden. We bezoeken dan ook regelmatig leuke shops waar je van alles kunt halen zoals cupcakes of koekjes. Deze zijn bijvoorbeeld leuk om ook weg te geven op een feestje of om gewoon gezellig te eten met een vriendin. Vooral in de winter met een glaasje warme chocolade melk. Zo kom je wel over je winterdip heen. Ik zal hieronder 3 van de leukste bakery’s benoemen:

1. Dutch Urban Bakery
Dit is onze favoriete bakery van allemaal. Deze bakery is vrij nieuw hier in Rotterdam en heette eerder CupcakeChic. Dit is een klein leuk winkeltje waar je lekkere cupcakes, hele taarten, macarons, whoopies, koekjes, donuts, brownies, croissants en drankjes kunt halen. Je kunt hier ook even zitten en genieten van je aankoop maar je kunt hem natuurlijk ook meenemen. De cupcakes hier zijn bovendien heel schattig en zien er heerlijk uit. Zo hebben wij de cupcake genaamd: OMG (heééél verslavend) geproefd en heb je zelfs een cookiemonster cupcake! Dit zou heel leuk zijn om weg te geven tijdens een feestje (zoals een bruiloft, verjaardag, babyshower), je kunt de cupcakes namelijk ook online bestellen via orders@dutchurbanbakery.com






2. Ten to Three Bakery:
Ten to Three Bakery is een leuk, klein winkeltje waar je onder anderen voor warme en koude drankjes, cupcakes, macarons, muffins, brownies, koekjes enz. terecht kunt. Je kunt er ook terecht voor een ontbijtje (yoghurt, toast, bagels, croissants) of lunch (bagels, sandwiches). Heb je trouwplannen? Dan kan Ten to three je daar ook mee helpen door leuke cupcakes te verzorgen. De bakery heeft overigens ook opties voor mensen die geen gluten mogen. Je kunt ervoor kiezen om mee te nemen of terplekke op te eten, er zijn namelijk leuke tafeltjes en stoelen waar je lekker even kunt relaxen.






3. Baker and Moore
En nog een favoriet onder velen. Baker and Moore is meer dan een cupcake shop. Je kunt hier terecht voor diverse ontbijtjes met een rustgevende sfeer. Je kunt er terecht voor lekkere sandwiches die je zelf in elkaar mag zetten en die eventueel in een tosti kan worden omgezet, hoe tof is dat? Zo bepaal je zelf wat je eet maar je kunt ook kiezen voor klaargemaakte sandwiches. Verder heb je ook lekkere koffie en thee en kun je kiezen uit diverse sapjes. Natuurlijk kunnen we de zoetigheden niet vergeten. Baker and Moore heeft vele zoetigheden zoals: brownies, koekjes, taarten en cheesecakes.  





Je kunt overigens bij al deze bakery's terecht voor high tea mogelijkheden!

Ik hoop dat jullie deze plekjes ook eens proberen, het is het waard!


Ten to Three Bakery
Aert van Nesstraat 24
3012 CA Rotterdam

Dutch Urban Bakery
Beurstravers 178
3012 AT Rotterdam

Baker and Moore:
Westblaak 147
3012 KJ Rotterdam

-------------------------------------------------------------------------------


Daar ging ik dan (Venita). Na een dagje bowlen met de familie, gingen we bij restaurant: Shabu Shabu eten. Ik was hier zelf nog nooit geweest maar begreep van velen dat het heerlijk was. Shabu Shabu is een populaire Sushibar (wat moet ik mij schamen). Ach, Ik blijf toch liever vertrouwd Chinees/Indisch/Surinaams eten. Ik ben nooit echt een sushipersoon geweest, dit had ik ooit bij een Chinese restaurant geproefd en toen vond ik het maar niks. Dat er ook andere grillhapjes waren in het restaurant stelde mij dus gerust.

Toen wij eenmaal binnenkwamen, werden wij begeleid naar ons tafeltje. Daar lagen kleine schaaltjes (eigenlijk was dit voor de sushi) met Chinese stokjes. Aangezien ik niet met stokjes kan eten, vroeg ik of er bestek was en ja hoor dit kreeg ik. Toen wij allemaal op onze plek zaten konden wij beginnen met onze bestellingen. Velen van jullie zullen vast weten hoe dit werkt. Maar hier licht ik het nog in het kort toe:

De bedoeling is dat je 5 gerechten kan bestellen per ronde, en dat je dit slechts binnen 10 min mag doen (als ik het goed zeg). Per tafelnummer ligt een tablet klaar, via de tablet kan je de bestellingen doorvoeren. Wij waren er met zijn 9-en, maar dit was onderverdeeld in twee tafelnummers. Daar zat ik dan, ik wist niet wat ik moest kiezen. Dus ik klikte 5 hapjes aan wat mij lekker leek. Uiteraard zat hier ook Sushi bij, want dit wilde ik gewoon weer een keer proberen. Ik koos voor de California Surnimi Sushiroll (krab en avocado met visballetjes), gebakken garnalen, soja bonen, pikante kip en inktvis ringen.


De bestellingen werden al snel gebracht. Toen ik een hap nam van de sushi, vond ik dit eerst niet smakelijk, nadat ik dit verder opat vond ik het wel redelijk. Ik nam er nog 2 en at ook nog een Salmon (zalm) sushi. Daarna heb ik voornamelijk nasi en grillgerechten (krokante varkenshaas, garnalenballetjes, garnalenkroket, garnalen in een kerriesausje, visballetjes, saté, zalm, krokante - en pikante kip) gegeten. Dat was ontzettend lekker, alleen zat ik al snel vol.
De Soja bonen leken niet gekookt, ik weet of dit zo hoort, maar dit heb ik toen maar niet gegeten.

Na een uur was ik al uitgegeten. Wij zaten er om acht uur en hadden tot half elf de tijd om nog te eten. Uiteindelijk ging ik voor toetje. Qua toetjes had je veel keuzes van kleine cakejes tot aan soesjes en tompouchen. Ik nam een cakeje wat smaakte naar pepermunt. Er was ook ijs en daar vielen mij 2 dingen op. Je had namelijk Green Tea en Sesam ijs waar ik nog nooit van had gehoord. Dit heb ik echter niet genomen, in plaats daarvan nam ik kokos-, perzik- en bosvruchten-ijs (hmmm). Als ik hieruit een conclusie moet trekken, dan zeg ik dat ik heerlijk heb gegeten. Maar sushi is niks voor mij, misschien moet ik hier nog aan wennen. De grillgerechten waren heerlijk. Aan de mensen die net als mij nooit Sushi eten zeg ik: probeer het maar een keer. Misschien vind je het wel heerlijk, je hebt natuurlijk heel veel variatie. En smaken verschillen.

Voor een diner op de vrijdagavond, kost het All you can eat menu €27,50 excl. drankjes.


-------------------------------------------------------------------------------

De lekkerste IJsketens in Rotterdam


TRINGELINGELING… ik hoor de ijscoman weer in onze straat rijden. Zodra ik dat hoor, ren ik zo snel mogelijk naar buiten, zodat hij niet wegrijdt. ‘’Ma! Alisha! Kom ijs halen!’’ gil ik dan. We houden van ijsjes, zowel melk als waterijs.

Maar wie dan ook niet? De tijd is weer aangebroken: Welcome back sunny sunny days!
Welkom koude smaakvolle/ smeltende goodness. Nou sorry, maar dat is wat een ijsje met mij doet. Hmmm, ik lust nu ook gauw een ijsje. (NUTELLA-FERRERO IJS HMM). Ik zal jullie een paar goede plekken aanraden waar enorm lekkere ijsje te krijgen zijn.


DE IJSSALON

Hebben jullie ooit een NUTELLA ijsbol geprobeerd? Ja, je hoort het goed. Een paar weken gelegen ging ik naar DE IJSSALON in Rotterdam, en viel mijn oog er al meteen op. Daar was hij dan: Nutella ice cream, ohhh en niet te vergeten: Oreo ice cream. Beiden smaakt zo goddelijk, ik genoot er heel erg van. Een Nutella en Oreo ijsbol kon ik gelijk toevoegen aan mijn lijstje met heerlijke smaakjes. Verder heeft de IJSSALON ook andere goddelijke smaken zoals pistache en straciatella maar bijvoorbeeld ook stroopwafel en almond crunch. De ijssalon is gelegen in: MEENT 69A Rotterdam, West Kruiskade 60 Rotterdam. (Er zijn ook nog andere locaties).


Capri ijssalon

Pistache, Malaga, Watermeloen, Capriccio, Cassis en Stracciatellaijs? Dit zijn bekende smaken bij de Capri Ijssalon. Wie kent deze nou niet? De IJssalon zit altijd overvol. Ook hier vergeet ik nooit langs te gaan in de zomer. Het heeft een gezellige uitstralling en ook veel ijsvarianten. Helaas heeft het geen Nutellaijs. Maar dat maakt niet uit. De standaardsmaken blijven net zo lekker.


IJssalon Nino

Een minder bekende maar net zo goede locatie voor ijsjes is ijssalon Nino in Rotterdam. Ik weet niet of jullie de ijssalon kennen, maar hier heb je ook heel veel varianten. Je kunt hier zelfs ijstaarten laten maken en ijskoffie krijgen, hoe lekker is dat?. Je hebt hier ook de Nutellaa ijs, maar waar ik me ogen op liet vallen toen ik er was, was de Raffaello ijs. RAFFAELLO IJS! HMMMM. Helaas heb ik dat toen niet geproefd, maar ging ik voor de hazelnoot en walnootijs, ook heel lekker.


Nu we het toch hebben over ijsjes. Laten we niet vergeten, dat er nog heerlijk Swirls bestaan, hmmm. Zo krijg je nog een beetje het idée dat je een gezond ijsje eet. Mijn Swirll, heeft altijd aarbeien, kersen en pure chocola.


Heb je geen zin in een ijsje? Dan zijn er nog altijd terasjes waar je een lekker drankje kunt doen. Maar daar hebben we het een ander keertje over!

Wat zijn jullie favoriete smaakjes eigenlijk? Nou geniet van jullie ijsjes!

-------------------------------------------------------------------------------

Smarties gevulde cupcakes!


Ik surf vaak op Pinterest om inspiratie op te doen voor van alles. Ik kom dan ook vaak leuke dingen tegen betreffende het bakken van zoetigheden. 1 van die dingen zijn cupcakes gevuld met smarties (ook wel piñata cupcakes genoemd). Ik besloot deze toen te gaan maken.

Je hebt maar een paar dingen nodig:


-Een chocolade cupcake mix, ik heb gekozen voor een compleet pakket van Dr.Oetker maar je zou ook je eigen recept voor cupcakes kunnen gebruiken.
-Melk
-Eieren
-Roomboter of margarine
-En natuurlijk smarties

 Ik heb gewoon de instructies op het doosje gevolgd om de cupcakes te maken.
Er zaten een aantal zakjes in: de cupcakemix, topingmix, versiering, cupcake vormpjes en een spuitzak. 


-Het eerste wat je doet is de oven voorverwarmen op 170° graden en de cupcake vormpjes op het bakplaat leggen.
-Meng daarna de boter, melk, eieren en cupcakemix samen tot een glad geheel, verdeel ze in de cupcake vormpjes met 2 eetlepels of ijsbolletjes tang en bak ze in 22 minuten gaar. Controleer of ze gaar zijn door er met een tandenstoker in te prikken. (Hij komt er dan droog uit.)


Als de cupcakes zijn afgekoeld dan pak je een mes en snij je er een diep rondje uit, dit moet je wel bewaren omdat dit het dekseltje is wat je weer gaat gebruiken. Vul de cupcakes met de smarties en plaats de deksels er weer op.  Als je de deksel er op plaats is het wel belangrijk om de onderkant van het dekseltje er af te snijden anders past deze er niet op.


-Nu is het tijd voor de topping:
-Klop de boter eerst zacht zonder klontjes, voeg dan de toppingmix en melk toe. Klop dit tot een luchtig mengsel, doe het daarna in de spuitzak en decoreer de cupcakes. Als de topping er op zit, strooi dan de decoratie erop. Ik had er ook nog een paar stukgeslagen smarties over heen gedaan.


Nu zijn je cupcakes klaar en kun je er lekker van smullen! Eet smakelijk!


-------------------------------------------------------------------------------

Christmas Desserts...


Kerstmis staat weer voor de deur en dat betekent: gezelligheid, mooie lichtjes en natuurlijk lekker eten. Één van de moeilijkste dingen tijdens kerst is het maken van een menu voor een mogelijk etentje. De meeste mensen gaan uit eten maar toch zijn er mensen die thuis een etentje geven. Het is dan ook leuk om een etentje te eindigen met een klapper. Hebben jullie wat ideetjes nodig voor enkele kerst desserts? Lees dan gauw verder.

1.“Cheesecake” In champagne glas



Natuurlijk is dit geen echte cheesecake maar hij komt dicht in de buurt en ziet er mooi uit. Wat je nodig hebt:
-Pakje Granen koekjes/thee biscuitjes
-2 pakjes roomkaas (cream cheese)
-1 blikje gecondenseerde melk
- Diepvries kersen/ kersentaart vulling
-Amandelen
-Wijnglazen (groot/klein)

Sla de koekjes stuk met een deegroller tot ze verkruimeld zijn. Doe deze dan op de bodem van het glas. Meng de roomkaas en gecondenseerde melk samen met een mixer tot het een romig mengel is. Doe dit boven op de kruimels in het glas. Nu kan je of de kersentaart vulling boven op het mengsel plaatsen of: je kookt de diepvries kersen met wat honing in een pannetje tot het bubbelt. Voeg dan wat boter toe en roer tot het gesmolten is, voeg dan nog wat maïzena met wat citroensap toe en laat dit alles koken tot het wat dikker is. Voeg dan nog wat amandel extract toe. Dit mengsel kan je dan boven op de roomkaas in het glas plaatsen (vind je dit moeilijk gebruik dan gewoon de taart vulling). Als laatste plaats je wat amandelen op je kersenmengsel en voila! Je hebt een lekker dessert in no time.

2. Aardbei Marshmallow Brownie kebab



Dit is een hele simpele maar een hele feestelijke dessert wat veel mensen leuk zullen vinden. Wat je nodig hebt:
-Aardbeien
- Zakje marshmallows
- Brownies
-Pure of melk chocolade reep of chips
-Satéprikkers

Snij de aardbeien in tweeën en de brownies in kleine blokjes. (Je kunt klaargemaakte brownie kopen of heel makkelijk zelf een brownie maken, er zijn veel recepten op internet.) Zo bouw je, je kebab op: begin met een aardbei, brownie, marshmallow en eindig weer met een aardbei. Zo maak je ze allemaal af. Smelt wat pure of melk chocola in een pannetje of in de magnetron (blijf wel roeren om de 30 seconden anders brandt je chocola aan). Besprenkel dit dan over je kebab met een spuitzak of een vork en je dessert is klaar!


3. Chocolade mousse met frambozen

I love chocolate by the way! Dus je zult veel recepten zien met chocolade. Maar waarom ook niet? In deze periode mag je jezelf verwennen. Wat je nodig hebt:


-100 ml melk
-150 gram pure chocolade
-200 ml slagroom
-Frambozen
-Slagroom (uit spuitbus)

Zet wat water in een pannetje aan de kook. Verwarm de melk een beetje en doe dit in een hittebestendige kom. Plaats deze kom boven op de pan met het kokende water (de kom mag het water niet aanraken). Doe dan de stukjes chocola in de kom met melk en laat dit samen au bain Marie smelten. Als dit klaar is laat het mengsel dan compleet afkoelen. Klop de slagroom samen met de suiker stijf en meng dit dan samen met het chocolade mengsel. Laat dit daarna dan 1 uur in de koelkast opstijven. Verdeel de mousse over schaaltjes of voor een mooi effect in een wijnglas. Spuit er nog wat slagroom bovenop en plaats dan de frambozen erop. Eet smakelijk!

Vind je deze ideetjes leuk? Dan zijn hier onder nog een paar leuke en hele simpele ideetjes:

Chocoladefondue:
Heb je geen zin om voor iedereen een dessert te maken? Dan kan je het ook gewoon makkelijk houden en een chocolade fondue als dessert gebruiken met verschillende soorten vruchten, koekjes, cake en marshmallows om mee te dippen. Je zou eventueel ook nog lonka’s kunnen smelten voor karamel en witte chocolade.



Truffels:
Wat ook heel populair is, zij truffels. Je kunt voor iedereen een klein bordje opmaken van verschillende truffels! Yummy!


Tiramisu
De tiramisu is heel populair tijdens de kerst periode. Deze kun je klaargemaakt kopen of ook gewoon zelf klaar maken.

Veel plezier met het maken van de desserts!

-------------------------------------------------------------------------------

BEGIN JE DAG MET EEN CREATIEVE MAALTIJD

Soms heb ik zin om van mijn ontbijt, lunch of avondeten iets creatiefs te maken. In de ochtend bewerk ik bijvoorbeeld mijn yoghurt met fruit. Ook maak ik weleens van die gezichtjes op mijn tosti's en zoek ik vaak ideetjes op internet om deze te gebruiken voor mijn maaltijd of tijdens een gelegenheid thuis. Dit geeft je eten een ''special touch''. Bovendien word je vrolijk van al die creativiteit en is het ook nog lekker simpel. Soms wil je je eigen maaltijd niet opeten omdat je er zo van onder de indruk bent. Graag vertel ik je meer over de ideetjes die ik gebruik voor mijn maaltijden en laat ik wat gekke creativiteit zien van andere mensen.  Lees hieronder verder:

1. Pak twee aardbeien en snijd deze in kleine stukjes. Verspreid dit over je yoghurt in een vorm van een hart. Ook kun je  stukjes van een sinaasappel of appel gebruiken in een vorm van een zonnetje. Wat ik vaak doe is boompjes creëren met kiwi's. Het is lekker en ook nog eens leuk! Hieronder zie je hoe je palmbomen bewerkt in je yoghurt. Dit gebeurd door middel van bananen, mandarijntjes en kiwi.



2. Gebruik een halve tomaat, een kleine stuk komkommer en een stuk wortel. En gebruik deze stukjes in vormpjes van gezichten op je boterhammen. De tomaten en komkommer kan je voor ogen/neus/mond gebruik. De wortel voor 't haar of een snorretje.


3. Ook kan je creativiteit uiten in je koffie. Pak een grote glas of een mok. Maak koffie zoals jij het lekker vind. Dit kan koud of warm zijn. Het is nu tijd voor het op schuimen van je melk (zet een pannetje met melk op het vuur en blijf het kloppen met een garde tijdens het opwarmen. Je ziet zelf wel wanneer je een mooie melkschuim hebt.)  Je kan ook gewoon slagroom gebruiken als je dat lekker vindt. Maak daarna een leuke patroon met karamelsaus (als je geen klaargemaakte karamelsaus heb dan kan je ook lonka's smelten) of chocoladesaus (krijg je ook door chocolade te smelten).


4. Kook een aantal eieren. Snij het bovenste stuk open. Haal de eigeel van deze eieren eruit. Meng de eigeel met mosterd, zout, peper, paprika poeder en mayonaise. Roer de eigeel zodra het een vulling wordt en stop zit in een puntzakje, vul de eiwit aan met de vulling. Gebruik als extra touch wortels voor de pootjes. En stukjes komkommers voor de oogjes. Nu zijn je eieren veranderd in kuikentjes.


Hieronder zie je nog meer coole food art. Ik zou zeggen laat je inspireren en doe mee.