woensdag 12 november 2014

Party: Bioscoopervaring in eigen huis


Ik hou ervan om films te kijken en hou er zeker van om naar de bioscoop te gaan. Wanneer ik in een bioscoop zit krijg ik altijd dat bekende gezellige gevoel. Helaas heb ik er niet altijd de tijd of het geld voor en wanneer ik thuis een film kijk, voelt het toch anders. Ik begon toen na te denken: is het mogelijk om die bioscoop “experience” ook thuis te voelen? Het antwoord op die vraag is ja. Ja, dat kan.

Locatie:
Het eerste wat je nodig hebt voor je movie night is natuurlijk een locatie. Waar ga je dit doen? Een film alleen kijken is leuk, maar het is nog veel leuker om dit samen te doen met je vrienden of familie. Kies daarom een plek die groot genoeg is voor ten minste 3 of 4 mensen. Een simpele plek (en bovendien gratis) is je eigen woonkamer. Je zou het eventueel ook nog in je eigen kamer kunnen doen.

Materiaal:
Wat heb je nodig als je een film wilt kijken? Een televisie en een dvd-speler! Tegenwoordig heeft iedereen wel een moderne televisie met een dvd-speler. Mocht je deze niet hebben, dan kan je altijd nog je laptop gebruiken. Naast een televisie en dvd-speler, heb je ook films nodig. Het is beter om meer dan 1 film te hebben zodat je filmkeuze wat groter is (je zou eventueel ook nog een film marathon kunnen houden, leuk!).




Decor:
Nu je een locatie en het nodige materiaal hebt, is het tijd om je woonkamer om te toveren in een bioscoop zaal. Een bioscoop zaal is altijd donker. Als je een film in de ochtend of middag kijkt, dan doe je alle gordijnen en lichten uit. Persoonlijk raad ik aan om een film in de avond te kijken, omdat het effect dan veel leuker is. Doe al het licht in je woonkamer of slaapkamer uit en sluit je gordijnen. Het is nu donker, maar om toch een beetje licht te hebben, verzamel je wat kerstlichtjes en hang je ze aan je muren. Je voelt dan onmiddellijk een gezellige sfeer door de kamer.


Waar ga je nu zitten? Er is een simpel antwoord voor die vraag.
Neem een dekbed mee naar je woonkamer en leg het over je bank heen, leg er een paar kussens bij en je hebt een comfortabele plek om je films te kijken. Wil je het toch anders doen? Neem dan een slaapzak en een paar kussens mee naar je woonkamer en leg ze neer op de vloer net alsof je gaat kamperen!

Snacks
Wat is het belangrijkste dat je nodig hebt als je een film gaat kijken? Popcorn! Een film kijken zonder popcorn is net als douchen zonder zeep: je doet het gewoon niet!
Je kunt overal popcorn bakjes of zakjes halen (bij de Hema 1,60). Koop zoute of zoete magnetron popcorn (Xenos 0,55 cent) en verdeel deze over de bakjes. Wat eens een leuke toevoeging is, is om er een lekkere topping bij te doen zoals:

- Gesmolten melk chocola
- Gesmolten witte chocola
- Paprika poeder + Chili poeder
- Geraspte kaas of kaaspoeder
- Honing
- Kaneelsuiker
- Snoepjes of chocoladestukjes
- Maar natuurlijk is zout of zoet ook gewoon lekker.


Naast popcorn kan je ook gewoon chocolate bars of chips kopen en deze in een kom doen. Dit hoeft niet eens duur te zijn. Kijk eens bij de action wat je kunt vinden.
Qua drinken is het simpel: je kijkt wat je in huis hebt of je koopt lekkere frisdranken. Je kunt zelfs hete chocolade melk met slagroom drinken om het nog gezelliger te maken.


Wil je toch wat gezondere snacks? Probeer dan 1 van deze lekkere ideetjes:
- Griekse Yoghurt met wat muesli en chocolate chips (chocolate chips kan je weglaten)
- Groenten die je kunt dippen (bijvoorbeeld selderij en worteltjes in humus)
- Groenten oven-chips: In Amerika is het bijvoorbeeld heel populair om Kale Chips te eten (Kale = boerenkool)
- Noten
- Japanse Mix


Nu ben je er helemaal klaar voor om een movie night te houden. Veel plezier!