zaterdag 15 november 2014

Fast and Furious 7!



Hij is pas geleden uitgekomen: de trailer van de nieuwe Fast and Furious film, oftewel Furious 7! Wie kent de populaire reeks van de Fast and the Furious nou niet? De eerste film kwam uit 2001, 14 jaar later mogen we met blijdschap deel 7 verwelkomen. Toen ik de trailer bekeek werd ik enthousiast en kon ik niet wachten om hem te zien. Ook voelde ik me toch wel een beetje verdrietig omdat dit de laatste keer is dat we Paul Walker in een film zullen zien (May he rest in peace). Toch besloot ik om jullie eens in te lichten over de nieuwe film.

Waar gaat deze film over? Om deze deel  te zien en begrijpen moet je The Fast and the Furious: Tokio Drift (deel 3) en Furious 6 (deel 6) gezien hebben om een groter beeld te krijgen over wat er speelt.


Deel 3 ging niet over de 2 hoofdpersonages: Brian O’ Connor en Dominic Toretto, maar over een jongen genaamd Sean Boswell die naar Tokyo gestuurd wordt zodat hij de gevangenis niet in hoeft nadat hij mee deed in een illegale straatrace. Hier leert hij Han kennen (een goede vriend van Dominic en Brian) die hem leert hoe hij moet racen. Aan het einde van de film komt Han helaas om doordat zijn auto tegen een andere auto botst en daarna ontploft.


In deel 6 zie je de hele cast weer. In dit deel is Han nog steeds in leven en woont hij samen met zijn vriendin in Hong Kong. Agent Luke Hobbs (Dwayne) vraagt de groep om hulp om een ex soldaat genaamd: Owen Shaw te stoppen. Dominic gaat hiermee akkoord als hij erachter komt dat zijn ex-vriendin Letty Ortiz nog leeft terwijl hij dacht dat ze dood was. Letty werkt voor Shaw en heeft geheugenverlies. Uiteindelijk verslaat de groep Owen en komt hij te overlijden. Aan het einde van de deel zie je hoe Han doodgaat in Tokio drift en de man die hier verantwoordelijk voor is heet: Deckard Shaw, de broer van Owen Shaw.


Deel 7 gaat dus over hoe Deckard Shaw (gespeeld door Jason Statham) wraak wil nemen voor zijn verloren broer Owen. De groep komt hierdoor weer in gevaar. Ook willen ze de man die verantwoordelijk is voor de dood van Han vinden voordat hij hun vindt. Paul Walker die Brian O’ Connor speelt heeft de film helaas niet kunnen afmaken doordat hij op 30 november 2013 met een vriend overleed in een auto ongeluk toen de film nog bezig was met opnames. Zijn broers: Caleb en Cody Walker namen de rol voor hun broer over en maakten de film voor hem af. Dit is dus de laatste keer dat we Paul Walker op het grote scherm zien.

 Is dit te laatste Fast and Furious film? Ik dacht zelf van wel. Maar het blijkt nu dat er waarschijnlijk nog 3 films gemaakt zullen worden omdat het nog steeds heel populair is. Dit is echter nog niet helemaal zeker. Ook wordt er gezegd dat de broer van Paul Walker te zien zal zijn in een mogelijke deel 8. We zullen het wel zien met de tijd. Als enorme Fast and Furious fan kan ik echter niet wachten om deel 7 te zien.
Furious 7 is 10 april 2015 te zien in de bioscoop!


Heb jij de trailer nog niet gezien? Bekijk hem nu dan: